Čokoládové lanýže

Jeden malý příspěvek napsaný do čokoládové challenge Pretty Papers.

Dnes jdu na návštěvu ke kamarádce. Dlouho jsme se neviděly. Chtěla bych jí přinést malý dárek, prostě něco jen tak. Miluje čokoládu, takže volba byla snadná - prostě koupím čokoládu, udělám na ni sváteční papírový kabátek a bude to. Nakonec jsem si to ale rozmyslela, tabulku čokolády sice koupila, ale té hořké, hodně kvalitní, a pustila jsem se do výroby domácích čokoládových lanýžů.

 

Tááák... lanýže by byly, ale do čeho je dát? Přeci do krabičky. A tak jsem sedla a pustila se do práce. Jako základ jsem použila krabičku zhotovenou přímo na míru (návod na výrobu krabičky vám prozradím v některém dalším článku).

 

 

Nejprve jsem si změřila víčko krabičky, poté jsem si z bílé čtvrtky uřízla obdélník, který jsem pomocí strojku Big Shot a embosovací kapsy naembosovala a oboustrannou lepicí páskou přilepila na víčko krabičky. Z hnědé čtvrtky, která zbyla z výroby víčka, jsem pomocí kovové šablonky vyřízla na Big Shotu ozdobný oválek a pak ještě jeden menší v bílé barvě. Hnědý oválek jsem přilepila doprostřed víčka, na něj pomocí 3D pěnových čtverečků připevnila bílý. A teď nastalo dilema. Co nahoru, čím to dozdobit? Vzpomněla jsem si, že mám krásné nové kytičky od Kaisercraft a bylo rozhodnuto. Nahoru jsem pomocí disperzního lepidla přilepila tři velké růžičky, dozdobila je výseky lístků a motýlkem.  A bylo hotovo. Nyní už jen naplnit krabičku lanýžky a mohla jsem vyrazit.


A protože je zdobení krabičky opravdu jednoduché, tak jako bonus přidávám vyzkoušený recept na čokoládové lanýže :-)
  • 70 g smetany
  • 100 g másla
  • 60 g cukru krupice (i méně)
  • 200 g kvalitní čokolády
  • 2 lžíce oblíbeného likéru (já dávám Amaretto s mandlovou příchutí)
  • 2 lžíce kakaa nebo jemně mletých oříšků na obalení
Smetanu, máslo a cukr odvážíme, dáme do kastrůlku a na mírném plameni zahříváme do té doby, než je směs horká a cukr rozpuštěný. Odstavíme, přidáme nalámanou čokoládu a mícháme do úplného rozpuštění. Na závěr přidáme 2 lžíce likéru a směs uložíme na 24 hodin odležet do chladu. Druhý den ze směsi pomocí kávové lžičky vykrájíme hrudky, které v prstech rychle zaoblíme a obalíme je v prosátém kakau nebo oříšcích a vložíme do papírových košíčků.

Komentáře

  1. Tak takové dárky jsou podle mého názoru nejlepší a myslím si, že udělají i nejvíce radost. Moc se ti to povedlo.

    OdpovědětVymazat
  2. Mňaaaaaaaaaam!!!! ♥ a krabička je úžasnáááá:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu mě zlobí PC, tak znovu :-)
      Milá Leni, jsme moc ráda, že jsem Tě objevila na blogu, zrovna včera jsme na Tebe s Danuškou v Bruntále vzpomínali :-) Ten dáreček, je Dárek s velkým D. Luxusní. Taky bych chtěla dostávat takové. Máš bezva nápady a šikovné prstíky. Přeji, ať se daří a hezké dny :-)

      Vymazat
  4. Je to dokonalý dárek. Krásný na oko, pohlazení na duši a určitě bude i vynikající !!!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky