Patchwork sampler quilt...

V srpnu roku 2010 jsme se v jednom patchworkovém klubu na Fleru hecly, že si ušijeme klasickou základovou deku podle knihy od paní Sudové. Nadšení bylo veliké. I vybrala jsem látky a pustila se do šití. Quilt se měl skládat z dvanácti bloků, každý jiný, klasické vzory, které mají svůj název, jako Mlýnské kolo, Přesýpací hodiny, Hlemýždí stopa, Drážďanský talíř.... Jenže počáteční nadšení postupně uvadalo, až vyšumělo úplně. Za rok se mi podařilo ušít devět bloků. Několikrát jsem na ně narazila ve skříni, vytáhla je, přeskládala, popřemýšlela, jestli z nich nakonec neušít polštáře... Když jsem je vytáhla naposledy, tak mě napadlo, že sesadím jen těch devět bloků a bude to. Jenže opět byly díly uklizeny do skříně. Až minulý týden mě něco ponouklo. Vytáhla sem hotové bloky, látky, které čekaly na svůj čas v hromádce a pustila se do měření, stříhání a šití. Podařilo se mi udělat poslední tři bloky. Nyní už jen zbývalo je poskládat tak aby ladily, sešít je dohromady, olemovat, podložit vatelínem a látkou, proquiltovat a zakončit lemováním celého quiltu. To vše mi zabralo po chvílích čtyři dny. A mám hotovo. Tady je. Můj první patchwork sampler quilt, jehož výroba trvala dva roky....










A kdo zná knížku paní Sudové už tuší, že jsem to trošku ošidila a blok nazvaný Babiččina zahrádka (mimochodem jsou to pidi osmiúhelníčky sešívané v ruce) byl nahrazený jiným ;-)

Děkuji za nahlédnutí a mějte krásné léto.



Komentáře

  1. Leni, taková nádhera, to nikdy nepochopím jak může něco takového vzniknout. Smekám klobouk před tvou nesmírnou šikovností.

    OdpovědětVymazat
  2. :-O ... :-O ... :-O!
    Lenko, já bych nedala ani jeden jedinej blok...dvanáct by pro mě bylo na dvanáct životů a kompletovat by to za mě museli všichni svatí! Parádní veledílo...kam si ho pověsíš? ;) Přece na tom nebude nikdo sedět nebo ležet!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi nepověsím :-))) ono je to veledílo docela velké. Asi se na tom fakt bude sedět a ležet. Jen trochu později, až mě přejde ochranitelská mánie :-)))

      Vymazat
  3. Leni, to nemá chybu, neudělala bych ani jeden blog, protože neumím šít. Máš můj obdiv, je to moc krásné.

    OdpovědětVymazat
  4. Krása nesmírná!!!!!!!!!! Ses zase prošla kolem stroje viď:o)))

    OdpovědětVymazat
  5. Na šicí stroj se dívám jako na něco mimozemského. Něco podobného mám i s jehlou a nití, ale knoflík přišít dovedu. Proto obdivuji jakékoliv šití, ale patchwork obzvlášť. Hluboce se klaním.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky