X's and O's baby quilts

Pokračuje moje šicí mánie. Tedy spíš vyhazuju nakupené kostlivce. Tentokrát je to dětská deka, tedy deky dvě, nařezala jsem více čtverečků než bylo třeba a bylo mi je líto odložit. Jedna poputuje jako dárek jedné novopečené mamince a druhá je k mání v Pampelínině hadrnictví.
A jak vznikaly? To si nařežete spoustu čtverečků z různých látek, ještě více miničtverečků z bílé látky a pak už jen sešíváte, řežete, žehlíte a znovu sešíváte... a nakonec je z toho vzor zvaný X's and O's...







Děkuji za nakouknutí.



Komentáře

  1. V tvém podání to vypadá tak jednoduše. Deky jsou moc krásné.

    OdpovědětVymazat
  2. moc krásné... barevné, prošívané, je to nádhera:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Leni, jsou nádherné.... kdyby draci nebyli tak velcí hned bych si tu druhou vzala :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Prej "...si nařežete...sešíváte...žehlíte..." - naprosto jednoduše znějící slova. Ovšem výsledek je opět někde úúúúplně jinde, než kdybych se (z nějakýho podivnýho důvodu!) do něčeho podobnýho pustila já. Takže opět jen zvednu obočí v tichém úžasu, co dokážeš.
    PS: Jsem si stopro jistá, že ta novopečená maminka bude mít obrovskou radost! ;)

    OdpovědětVymazat
  5. je to nádherný Leni. kdykoliv vidím tvé šité věcičky, začnou mě svědit prsty a tááák ráda bych...a fakt mám z čeho ;-) ale patchwork, aby byl perfektní, jako máš ty, musí být precizní a to chce spoustu času a trpělivosti. já nejvíc obdivuju to prošití bílé látky. vím, jak hrozně těžko se s tím manipuluje, když už to má ty 3 vrstvy. obdivuju a tleskám!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markéto, díky moc. Hele a nechceš to přeci jen zkusit? Určitě by ty Tvoje věcičky byly parádní! Já mám pocit, že ušít ten horní top až tak složité a náročné není. Pro mě je nejhorší to pak sesadit a prošít. To mi trvá nejdéle.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky