Troška šití

Letošní nový rok jsem začala šitím. Nevím proč. Sice bych měla dohonit spoustu papírových restů... Asi je to tím, že tento rok nezačal opravdu dobře a já šiju vždy, když mi není moc hej.

A tak to začalo. Napřed jsem potřebovala nový jehelníček. Jenže nezůstalo u jednoho a tak jich mám hned několik. Jsou to pořádní macíci, každý má v průměru skoro 15 centimetrů :-)


No a k jehelníčkům přibylo pár Andělek. Byly v zimním čísle Mariny. Jen tedy přišívání vlásků není moje hobby. Dělala jsem to poprvé a asi naposledy. A na malování obličejíčků taky nejsem žádný přeborník. Tak jsem to vyřešila po svém a Andělky mají obličejíky ala Tilda ;-) - dvě očička, jemné tvářičky a nic víc.



Potom se moc líbila jedna kabelka. Taková dokulata, romantická, s patchworkovými kostičkami na předním díle. Kostičky jsem vyměnila za krásné látky, které jsem podložila vatelínem a prošila do kosočtverců. Jej, co já se u toho nazlobila než jsem přišla na to jak to rychle a efektně prošít. Tisíckrát jsem si říkala, že patchworkové kostičky bych ušila daleko rychleji. Jenže nějak nejsem žádný troškař a střihla jsem hned na další dvě kabelky... Jedna měla zůstane doma a další půjdou do světa.





No a to je dnes vše.
Děkuji za nahlédnutí a přeji Vám všem krásné zimní dny.

Pampelína Lena

PS: A ještě foto toho mého asistenta. Ani u focení kabelek nesměl chybět :-)







Komentáře

  1. Krásné práce - ani nevím co je hezčí :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Šagy je fešák ;), jehelníčky jsou veselý, tašky zajímavý a andělky působí ,,zámeckým" dojmem...asi to dělá barevný ladění a krajka, nevím. Moc povedená relaxace! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Petra to tak krásně shrnula...podepisuji se...

    OdpovědětVymazat
  4. Holky, moc děkuji za komentáře :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné kabelky, hafan taky.

    OdpovědětVymazat
  6. Nebyl by návod na kabelky? :) Jinak kráásné všechno! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji, návody na kabelky nedělám, ale tahle je ušitá podle Mariny, časopis jde zakoupit zde: http://www.send.cz/casopis/938/marina-quilt

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky